Werking

 

Voortraject

Hebben jullie vragen over de mogelijke aankoop van een perceel of van een bestaande woning? Aarzel niet en vraag ons om advies! 

Wat zijn de mogelijkheden op een perceel? Wat kost nu een nieuwbouw? Zal ons budget voldoen om onze dromen te realiseren? Welke voor- en nadelen heeft de oriëntatie van dit perceel? Is deze woning in goede staat om te verbouwen? Wat zullen de kosten zijn om de woning aan te passen aan onze wensen? Kunnen we deze woning uitbreiden volgens onze noden? Mogen we nog een zwembad in de tuin plaatsen? Kunnen we een bijgebouw voorzien? 

Als architect willen wij bij ieder project een meerwaarde vormen … en delen we onze ervaring graag met jullie! Samen met jullie gaan we op zoek naar de mogelijkheden en haalbaarheid van uw project.

 

Voorontwerp

Na de aankoop van een perceel of bestaand pand zijn jullie zo ver… de opmaak van een ontwerp. Vertel ons al jullie wensen, jullie dromen, jullie eisen, jullie leefgewoontes,  … we proberen er zo veel mogelijk in te lossen ;-) vertel ons ook over de stijl waarin jullie wensen te bouwen  en over wat voor jullie nu wel en niet belangrijk is. Vertel ons ook over jullie bezorgdheden en jullie vragen zodat we met alles rekening kunnen houden… samen maken we een programma op voor de woning en berekenen welk budget hiervoor nodig is. 

En daarna is het aan ons… !  We onderzoeken de site in functie van orientatie, privacy, zichten, programma … elk project krijgt een individuele aanpak waarbij de nodig tijd en zorg resulteert in een uniek ontwerp! We stellen dit voor aan de hand van een plan en visualisaties. Op die manier kunnen jullie zich een duidelijk beeld vormen van wat jullie thuis kan worden! 

Uiteraard wordt dit ook afgetoetst aan jullie budget. We vinden het immers heel belangrijk om een zeer goede raming te maken zodat jullie exact weten waar jullie voor staan. 
Het resultaat is sowieso een ontwerp op maat van u en uw gezin! Ons doel is een plek te maken waar jullie graag wonen! 

 

Bouwdossier 

Ieder ontwerp, groot of klein, wordt op voorhand overlegd met de dienst stedenbouw. Op die manier zijn we bij het indienen van het dossier al vrij zeker van de goedkeuring van het project (en dat is aangenaam werken)! Alle nodige tekeningen en administratieve documenten worden opgemaakt en ingediend op het omgevingsloket. 

Als we een bouwdossier indienen proberen we alle aspecten van het bouwen reeds te onderzoeken (technieken, zonwering, …). Op die manier weten we exact wat we willen indienen en hoe we het willen bouwen. Op die manier vermijden we dat er nadien nog zaken moeten wijzigen of niet correct zijn aangevraagd. 

 

Aanbesteding

Bij de opmaak van de aanbesteding worden alle studies opgevraagd (stabiliteit, epb, … ) en deze worden door ons in de plannen verwerkt. Er wordt een volledig dossier opgemaakt met uitvoeringsplannen en -details, bestek en meetstaten. Samen met jullie kiezen we welke aannemers hier prijs voor kunnen geven of wie voor dit werk geschikt is. Wij hebben hierin een adviserende rol maar jullie kiezen met wie jullie willen samenwerken, zonder verplichting. 

Onze uitvoeringsdossiers maken we zeer grondig op omdat we ervan overtuigd zijn dat op die manier alles veel vlotter kan verlopen in werffase. Een goede voorbereiding is in dit geval goud waard! En daar gaan we ook voor! Bij al onze projecten!

 

Uitvoering

Ons bouwteam is gevormd, onze vergunning is er en onze uitvoeringsplannen liggen klaar! Wij zijn er klaar voor! We kunnen starten aan de werken en samen uitkijken naar het resultaat!

Tijdens de werf voeren we de wekelijkse controles uit op vaste momenten zodat jullie en de aannemers ons altijd op de werf weten te vinden mochten er vragen zijn. Hierbij hebben we niet alleen een controle-taak uit te voeren maar vooral een adviserende rol voor jullie als bouwheer. Want wat voor ons dagelijkse kost is … is voor jullie ‘de eerste keer in jullie leven’. En die rol nemen we graag op ons. Hierbij streven we naar een open communicatie met onze bouwheren en de aannemers. Een goed overleg en samen kunnen we jullie droomwoning realiseren. 

 

Oplevering

En dan is het zover!
De woning is klaar, we leveren alles op en samen klinken we op jullie nieuwe thuis! 

 

Vragen? 

Hebben jullie vragen? Willen jullie graag eens kennis maken? Of willen jullie misschien eens een referentie bezoeken en een van onze bouwheren polsen naar hun ervaringen? Willen jullie een ontwerp opstarten of liever eerst een haalbaarheidsstudie laten opmaken? Of willen juilie graag eens luisteren naar de mogelijkheden? 

 

Aarzel dan niet! 
En contacteer ons gewoon! Steeds welkom! 

 

We willen heel graag een meerwaarde voor u betekenen….
Het vertrouwen krijgen om jullie architecturaal bouwavontuur op te starten… 
Zodat elke droom en elk verhaal zijn/haar unieke invulling krijgt… 
Om van uw huis een thuis te maken… 
Zodat jullie kunnen beleven en genieten… 

We nodigen jullie graag uit bij ons op kantoor voor een persoonlijk gesprek… en dan weten we zeker dat we jullie wel verder kunnen helpen! 

 

 

Tot binnenkort! 

Trant-architecten
Nele en ilse

[
menu
]
[
menu
]