Projecten

in een grote diversiteit aan projecten streeft TRANT een graad van detaillering na om op die manier
een meerwaarde in de verschillende architecturale realisaties te bekomen

[WONING JR]

bouwen van een eengezinswoning

oost-vlaanderen

Fase

uitgevoerd

Deze woning werd ontworpen vanuit de context van de verkavelingsvoorschriften. De smalle zuidelijke zijtuinstrook (links) was bepalend in het opstellen van het organigram van de woning. Langs deze gevel kunnen zich lichtrijke ruimtes situeren maar een doorgang naar de tuin is hier niet noodzakelijk. Daarom wordt een raam op schoot geplaatst op zithoogte waardoor meteen een accent op deze gevel ontstaat. De noordelijke gevel van de woning biedt dan weer plaats aan donkere koele bergingen die gekoppeld worden aan de carport. 

De woning is op de achtergevel helemaal opengewerkt naar de tuin. De leefruimte en de keuken hebben dan ook rechtstreekse toegang tot de tuin. Deze openheid wordt ook in de voorgevel gebruikt om de bezoeker te verwelkomen zonder hierbij de privacy van de leefruimtes te hinderen.

Terug naar het overzicht
[
menu
]
[
menu
]